Strahinja Erić debitovao na Olimpijadi i osvojio 59. mjesto

Sprint utrka u skijaškom trčanju

Strahinja Erić debitovao na Olimpijadi i osvojio 59. mjesto

Endin Čaušević

Strahinja Erić danas je osvojio 59. mjesto na Olimpijadi u kvalifikacionoj utrci u disciplini sprint free u skijaškom trčanju.

Bh. takmičar je solidno odradio utrku na 1.5 kilometara, te ju je završio u vremenu 3:03.05 što je bilo dovoljno za 59. mjesto.

Erić je za pobjednikom kasnio nešto više od 19 sekundi i ostvario je na kraju solidan plasman u utrci na kojoj smo vidjeli 88 takmičara.

Za Erića je ovo bio debi na Olimpijskim igrama, a u Pekingu ga još očekuju dva nastupa. Prvo će 11. februara nastupiti na utrci na 15 kilometara, a zatim će osam dana kasnije imati utrku na 50 km.

Treba dodati da je danas najbolji u ovoj utrci bio Lucas Chanavat, a iza njega su bili Sergej Ustiugov i Johannes Hoesflot Klaebo.

Top Komentari

plemic
erić odličan, nije zadnji ....
3 1
enko
Uspjeh je cim je uspjesno startao i nije diskvalifikovan.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi