Allegri bijesan: Čestitam Interu i Valeriju, sudio je dobru utakmicu

Trener Juventusa ironičan

Allegri bijesan: Čestitam Interu i Valeriju, sudio je dobru utakmicu

E. Ganibegović

Juventus je porazom od Intera u finalu italijanskog Kupa stavio tačnu na i kada je u pitanju ova, za njih, katastrofalna sezona. 

Po prvi put nakon deset godina u sezoni nije osvojen nijedan trofej, a Stara dama morat će se zadovoljiti četvrtim mjestom u Seriji A, odnosno plasmanom u Ligu prvaka.

U finalu na Olimpicu vidjeli smo dva penala za Inter, oba ispravno dosuđena, a onda i isključenje za nervoznog Allegrija, šefa struke Juventusa.

Nakon utakmice imao je zanimljivu press konferenciju.

"Moramo krenuti od bijesa ove večeri. Moramo čestitati Interu i sucu koji je odsudio dobru utakmicu. Igrali smo dobro protiv jake ekipe. Zadnjih petnaestak minuta smo malo popustili jer smo imali umornih igrača. Locatelli je odradio pola treninga, pa se zahvaljujem momčadi na ulasku u Ligu prvaka", rekao je Allegri i dodao:

"Dan za danom morate raditi ne gubeći iz vida utakmice koje ste izgubili ove godine. Sljedeće godine ćemo opet imati priliku igrati i ponovno pokušati osvojiti trofeje. Imamo dobru bazu, oprostite jer nakon deset godina Juventus nije podigao trofej."

Šta ga je naljutilo kod isključenja u 104. minuti?

"Prilikom isključenja jedan igrač Intera prošao je pored mene i stao mi na nogu, a onda me sudac izbacio. Bitno je da su oni pobijedili, a mi izgubili."

"Valeri je sudio dobar meč, bio je jako dobar. Iako se ne sjećam zašto me u početku upozorio", dodao je, između ostalog, Allegri. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dzematlija
E cuj oba penala ispravno dosudjena. Prvo Brozovic ne dobije drugi zuti za nabijanje lopte, pa dva penala od kojih bar jedan nije bio penal. Ne mora se Juve vjecno kaznjavati za proslost. Valjda su davno odsluzili svoju kaznu i nakon toga 9 godina zaredom pojeli seriju A i 2 puta bili u finalu CL
6 15
Marco_Materazzi
Kakav kreten, cim im se ne namjesta ne mogu ni Genoi nista a kamo li velikom Interu! Inter ih razvalio realno!
9 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi