Golmanica pronađena mrtva, suprug priznao zločin: "Bog mi je rekao da je ubijem"
Foto: Twitter

Regan Gibbs

Golmanica pronađena mrtva, suprug priznao zločin: "Bog mi je rekao da je ubijem"

Eldar Ganibegović

Regan Gibbs je mrtva. Bivša golmanica sveučilišne reprezentacije Kansasa pronađena je mrtva u svojoj kući. Policija je privela njenog supruga koji je priznao zločin.

Tim Sveučilišta u Kansasu objavio je zastrašujuću vijest o smrti Regan Gibbs. U prošlosti je 25-godišnjakinja bila golmanica američke ekipe.

"Shrvani smo gubitkom Regan Gibbs. Izražavamo iskreno saučešće Reganovoj porodici, prijateljima i saigračima", piše tim na Twitteru.

Policija je u ponedjeljak pronašla tijelo 25-godišnjakinje u vlastitom stanu. Službe su izvijestile da je vijest o smrti mlade golmanice javio njezin suprug Chad Joseph Marek. Muškarac je pozvao policiju i priznao krivicu.

"Rekao nam je da mu je Bog rekao da je ubije", rekao je šef državne policije Rich Lockhart.

Naravno, 26-godišnjak je uhapšen i optužen za ubistvo prvog stepena. Sud je već odredio jamčevinu uz koju suprug ubijene može napustiti uhićenje – riječ je o milion dolara. Policija istražuje i je li u trenutku počinjenja zločina bio uračunljiv.

"Naravno, postoje neki preliminarni znakovi da ova osoba nije bila psihički stabilna. Mi to zovemo stanje psihoze, tako da je očito to nešto što ćemo istražiti i ovaj će se slučaj nastaviti", dodao je Lockhart.

Službe nisu otkrile kako je Gibbs ubijena. Policija je samo potvrdila da je bila žrtva porodičnog nasilja.

Regan Gibbs rođena je u Nachesu u Washingtonu. Ova 25-godišnjakinja je od 2015. do 2018. nastupala s koledž bendom iz Kansasa. Za to vrijeme sudjelovala je na dva NCAA timska turnira.

Top Komentari

emanuelmacron
ako niste znali stvoritelj nove Turske k.ATATURK je rekao da sve vjere treba u jednu vrecu i ostaviti u najdublji okean,pa vec su mnogi obolili od pretjerana vjerovanja ,i psihicki poremeceni,od straha
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi