Uskoro novi travnjak na stadionu Asim Ferhatović Hase
Detalj sa meča FK Sarajevo - FK Sloboda protekle nedjelje

Dobre vijesti za bh. nogomet

Uskoro novi travnjak na stadionu Asim Ferhatović Hase

Samir Mlaćo, foto: E. Haračić
Najveći bh. stadion Asim Ferhatović Hase uskoro će dobiti novi travnjak.

Najveći bh. stadion Asim Ferhatović Hase uskoro će dobiti novi travnjak.

Tako tvrde iz FK Sarajevo, te navode da je to rezultat potpisivanja ugovora o učešću u zajedničkoj realizaciji projekta „Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH“ između NS/FS BiH i FK Sarajevo.

“NS/FS BiH je implementator projekta od strane UEFA-e, a radovi predviđeni potpisanim ugovorom odnose se na potpunu rekonstrukciju glavnog terena Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“.

Vrijednost potpune rekonstrukcije sa svim troškovima i obračunatim PDV-om iznosi 2.487.405,03 KM. NS/FS BiH je obezbijedio sredstva u iznosu od 1.938.207,97 KM, a preostali iznos od 549.197,06 KM će obezbijediti FK Sarajevo.  

Troškove održavanja terena prvih 6 mjeseci od dana tehničkog prijema snosit će NS/FS BiH, nakon čega će obavezu održavanja terena preuzeti FK Sarajevo.

Upravni odbor FK Sarajevo izražava veliko zadovoljstvo povodom početka implementacije projekta koji će, sasvim sigurno, u velikoj mjeri unaprijediti kvalitet fudbala u Bosni i Hercegovini.

Očekuje se da radovi na Olimpijskom stadionu započnu u što skorije vrijeme, a krajnji rok za početak izvođenja radova je 31.12.2022. godine“, tvrde iz FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Novi travnjak dobit će i stadion Tušanj, te stadioni u Mostaru, a očekuju se da radovi uskoro i krenu.

U Premijer ligi će pauza nakon susreta koji se igra danas, te subotu i nedjelju.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

semaa
Ali nas lozi ovaj prvi kriminalac saveza, svakog mjeseca isti naslov za neki novi teren, hibridni hahah marss majmune
6 1
pjanke.sa
Vicko ce sve potpisat, ali radovi nece pocet nigdje! Osim na stadionu Bogca i Zrinjskog…Zakljucite sami :dance:
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi