Novi travnjak na Koševu pod upitnikom

Traži se održavanje hitne sjednice

Novi travnjak na Koševu pod upitnikom

H. Zilić

U toku je rekonstrukcija travnjaka na stadionima u Bosni i Hercegovini zbog čega su klubovi iz Premijer lige BiH prinuđeni da uvodne domaće utakmice igraju u drugim gradovima.

Međutim za FK Sarajevo nije sve tako pozitivno kada je u pitanju teren, koji je čini se pod velikim upitnikom.

Ovome svjedoči i tekst koji je objavljen na zvaničnoj stranici Općine Centra u kojem se navodi da će načelnik Mandić zatražiti održavanje hitne sjednice zbog stadiona "Asim Ferhatović Hase".

"20. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar koja je trebala biti održana danas prekinuta je zbog neusvajanja dnevnog reda i nedostatka kvoruma za njeno održavanje.

Budući da su se na dnevnom redu ove sjednice nalazile dvije tačke od posebnog interesa za širu društvenu javnost, a tiču se rekonstrukcije terena na stadionu „Asim Ferhatović Hase“, a koja se treba provesti u okviru projekta „Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH“, načelnik Općine Centar Srđan Mandić će od Općinskog vijeća tražiti zakazivanje hitne sjednice.

Podsjećamo javnost da ukupna vrijednost rekonstrukcije glavnog terena stadiona „Asim Ferhatović Hase“, sa svim troškovima i obračunatim PDV-om, iznosi 2.487.405,03 KM. Nogometni/Fudbalski savez BiH je obezbijedio 1.938.207,97 KM, dok preostali iznos od 549.197,06 KM treba biti udio Općine Centar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Cijeneći da postoje realne mogućnosti da zbog neusvajanja prijedloga odluka koje su bile na današnjem dnevnom redu, Nogometni/Fudbalski savez BiH sredstva koja su planirana za rekonstrukciju terena na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ preusmjeri za drugu namjenu, iskreno se nadamo da će prijedlog načelnika za održavanje hitne sjednice naići na odobravanje od strane Vijeća.

O terminu održavanja sjednice javnost će biti blagovremeno obaviještena", stoji sa stranici Općine Centar.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

antikomunist
Samo vi opet glasajte za Mandica. Nijedan «Mujo» NIKADA vise nece biti izabran ni za obicnog odbornika ni u genocitetu a ni u HB, a vi glasajjte za Mandica i komp i postavljajte ih za gradonacelnike.I oni na sva usta opet trabunjaju o «ugrozenosti»..I zasto drzava i opcina da trose toliki novac za teren kluba koji je BOGAT i koji se rasipa platama fudbalera?
4 11
tranzicija
Ovaj stadion je dat na upravljanje sarajevu i ne treba opstina da ulaze sta vam nije jasno?
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi