U Sarajevo stiže jedan od najtalentovanijih crnogorskih igrača?

Konkurencija sve jača u bordo timu

U Sarajevo stiže jedan od najtalentovanijih crnogorskih igrača?

E. Škorić

Crnogorski nogometaš Matija Krivokapić trebao bi pojačati redove Sarajeva u narednom periodu.

Radi se o 19-godišnjem igraču koji bi trebao doći u Sarajevo iz matične Podgorice, objavio je portal Klix.ba.

Podgorica je ispala u drugu ligu prošle sezone, a Krivokapić je odigrao 30 mečeva i postigao šest golova, zbog čega ga je kontakrirala i Crvena zvezda.

Pregovori sa Zvezdom su propali, pa je to sve iskoristio bh. predstavnik i ubrzo bi trebao ozvaničiti njegov prelazak na Koševo. 

Ovaj mladi crnogorski reprezentativac bit će samo jedno u nizu ovoljetnih pojačanja koja su stigla pod vodstvom novog starog sportskog direktora Emira Hadžića i trenera Feđe Dudića, koji za sada rade sjajan posao, a Bordo tim je na startu sezone upisao dvije uvjerljive pobjede nad Borcem i Slogom Doboj.

U subotu navečer Sarajevo na Koševu dočekuje Posušje u 4. kolu i apsolutni je favorit u tom duelu, kojeg je najavio i sam Dudić danas na press konferenciji.

"Posušje je pokazalo dva lica u dva kola. Protiv Veleža su igrali odlično prvo poluvrijeme, ali su u nastavku pali. Protiv Borca sam više očekivao od njih, ali riječ je o ekipi koja je skup jako dobrih pojedinaca i iskusnih nogometaša. Naš cilj je kao i uvijek - osvajanje tri boda. Navijači su prepoznali ono što radimo, hvala im i pozivam ih i sutra da dođu. Dolazak na Koševo treba da bude trend", zaključio je trener Sarajeva.

Perspektivni trener kazao je još da će nakon duela sa Posušjem, ekipa svoje domaće mečeve igrati na Bilinom polju zbog radova na travnjaku stadiona Koševo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo ove sezone izgleda zaista moćno i bez premca je favorit za titulu zajedno sa Zrinjskim, dok naravno iz drugog plana vreba i Borac, a svoju šansu čekaće još nekoliko timova.

Borba za plasman u Evropu i za titulu trebala bi da bude interesantna, iako je teško sada nakon nepotpunog četvrtog kola dati neki konkretan sud, naročito jer većina mečeva nije ni odigrana.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

antikomunist
Haha..sad ce milion minusa..ali ovo sto radi Sarajevo je totalno bacanje para.Ludovanje.Cirkus.Likovi imaju 3 tima i dok se sve to uigra..bacice brdo para...ali ta ne bacaju svoju lovu..blago malezijcu;)
2 17
Nedo91HzSa
Tako je Krivokapiću, dođi u najbolji klub u BiH!
14 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti