Hicem u prsa ubijen višestruki državni prvak!

Ispred noćnog kluba

Hicem u prsa ubijen višestruki državni prvak!

Admin Čaušević

Zajednica atletičara na Bahammima oplakuje smrt olimpijskog sprintera Shaveza Harta koji je ubijen rano u subotu u Abaku.

Prema policiji, grupa muškaraca se fizički sukobila na parkingu lokalnog noćnog kluba u Mount Hopeu oko 2 sata ujutro, prije nego što je jedan od muškaraca otišao i vratio se sa vatrenim oružjem.

Napadač je tada navodno pucao u Harta u prsa. Prevezen je u lokalnu kliniku gdje je proglašen mrtvim. Osumnjičeni je kasnije uhapšen i priveden u policiju.

Hart, rodom iz Coopers Towna, proslavio bi svoj 30. rođendan 6. septembra.

Photo | The Tribune

Osam puta nacionalni prvak Bahama u sprintu - četiri pobjede na 100 i 400 metara - bio je diplomac srednje škole St George's na Grand Bahama, koji je nastavio da se takmiči za South Plains Junior College prije nego što je prešao u Teksas.

Oglasi

Osvojio je medalje za Bahame na 100 metara i u muškim štafetama 4x100m i 4x400m na raznim međunarodnim takmičenjima, uključujući CARIFTA igre, Panameričko prvenstvo do 20 godina, CAC prvenstvo, Svjetsko dvoransko prvenstvo i Igre Commonwealtha.

Predstavljao je Bahame na 100 i 200 metara na Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Janeiru.

Ministar omladine, sporta i kulture Mario Bowleg u izjavi je izrazio saučešće porodici Shaveza Harta.

"Sa velikom tugom se pridružujem sportskom bratstvu u izražavanju iskrenog saučešća porodici pokojnog olimpijca Shaveza Harta", navodi se u saopštenju.

"Hart, diplomac Teksaškog A&M univerziteta, nastavio je karijeru u atletici pod brendom PUMA, na profesionalnom nivou. Kao juniorski atletičar predstavljao je Bahame na CARIFTA igrama i juniorskim Panameričkim igrama.

"Hartov lični rekord na 100m, 10.10 sekundi učinio ga je trećim najbržim Bahamcem svih vremena u disciplini. Bivši nacionalni istaknuti takmičar se takmičio i na 200 metara, zaključivši svoju karijeru sa ličnim rekordom od 20,23 sekundi.

"Ministarstvo omladine, sporta i kulture također izražava iskreno saučešće izvršnoj vlasti Bahamskog saveza atletskih asocijacija (BAAA), svim ostalim članovima organizacije i osobama u sportskoj zajednici"

"Kao ministar molim se za ozdravljenje i utjehu porodici ožalošćenih u ovom teškim trenucima", poručio je Bowleg.

Top Komentari

Mackintosh
Brz je bio, al metak je bio brzi... Sta ti je zivot
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi