Fudbal se vraća tamo gdje ga nije bilo 10 godina

Sjajna vijest

Fudbal se vraća tamo gdje ga nije bilo 10 godina

Esmer Oštraković

Svi znamo šta se proteklih godina dešavalo u Siriji, a obzirom na cjelokupnu situaciju naravno nije bilo niti sporta u ovoj zemlji.

Ipak, čini se da dolaze ljepša vremena kada je riječ o sportu u Siriji, barem ako je vjerovati onome što govore ljudi iz FIFA-e.

Naime, iz FIFA-e su izdali saopštenje u kojoj su potvrdili da će istražiti mogućsnot da se krenu odigravati prijateljske utakmice u ovoj zemlji.

Utakmice bi bile odigrane u glavnom gradu ove zemlje, Damasku, gdje bi se odigrale prijateljske utakmice između Sirije i neke od reprezentacija iz Svijeta.

Održano je nekoliko sastanaka na ovu temu, te se čini kako će se to i ostvariti, ali još uvijek je pitanje kada i na koji način.

Iako se iz Sirije nisu oglasili oko svega ovoga, njihovi navodi su samo ti da se u njihovoj zemlji krše ljudska prava, te da ne razmišljaju o nogometu.

Međutim iz FIFA-e kažu da upravo nogometom i sportom žele da zaustave sve što se događa, te da na neki svoj način pomognu.

Prije je sve bilo na ideji, ali iz FIFA-e su počeli ozbiljno da djeluju kada je riječ o ovoj temi, te se u skorije vrijeme može očekivati i prijateljska utakmica.

Deset godina nogometa nije bilo u ovoj zemlji, te će sigurno biti prelijepo ponovo vidjeti scene koje su svima nama svakodnevnica i nešto "normalno".

Na kraju ostaje da vidimo kako čelnici FIFA-e misle sve sporvesti u djelo.

Top Komentari

kaskada24
Kako lijepa vijest. Koliko je ova zemlja sa svojim nevinim ljudima propatila, zaslužuje da jednoga dana osvoje Svjetsko prvenstvo ako treba!
7 1
Beclija90
Bolje bi nam bilo da igramo tu prijateljsku nego s rusima…
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi