)
Završen prijelazni rok u Premijer ligi: Koliko novca je potrošeno?

Stiglo je dosta novih lica

Završen prijelazni rok u Premijer ligi: Koliko novca je potrošeno?

Admin Čaušević

U petak je okončan zimski prijelazni rok u Premijer ligi. Klubovi iz elitnog ranga više nemaju pravo na dovođenje igrača pod ugovorom. 

Svaka zimska pauza donese promjene, negdje značajne, a neke određena. Uglavnom u zavisnosti od rezultata tokom jesenjeg dijela sezone. Praktično svi premijerligaši su nastojali da se pojačaju. U pojedinim klubovima se radilo o nadogranje, dok je bilo i onih sa temeljitim promjenama.

Prijelazni rok u Premijer ligi je okončan u petak. Klubovi više ne mogu dovoditi igrače pod ugovorom, dok mogu potpisivati one koji su imali slobodne papire do 23:59 24. februara.

Važno je naglasiti da se mogu dovoditi igrači koji su prilikom raskida imali profesionalni ugovor, dok oni sa amaterskim ugovorom otpadaju iz igre. 

Posljednji dan prijelaznog roka bio je relativno miran. Donio je jedan zvučan transfer. Đorđe Pantelić je stigao u Tuzla City nakon što je raskinuo ugovor sa FK Velež.

Nezvanične informacije govore da je tokom pauze najviše ulagao FK Sarajevo. Radi se o cifri većoj od milion KM. Najzvučnije pojačanje je svakako Mario Vrančić, bivši bh. reprezentativac.

Oglasi

Doveo je Bordo tim još niz igrača poput Brazilca Renana Oliveire, Gruzijca Giorgija Guliashivilija, te povratnike Besima Šerbečića i Almedina Ziljkića. Tu je i novi trener Mirza Varešanović.

Najbolja ekipa prvenstva, Zrinjski, je promijenio trenera pošto je Sergeja Jakirovića naslijedio Krunoslav Rendulić. Plemići su između ostalih angažovali reprezentativca Albanije Marsela Ismajlgecija za oko 300.000 KM, dok se dosta očekuje i od novog napadača Tomislava Kisa.

I FK Željezničar se pojačao sa tri zvučna imena. U Premijer ligi je opet Irfan Jašarević te napadači Armin Hodžić i Sulejman Krpić.

Dosta promjena je zabilježeno i u Borcu. Vrijedno spomena je dovođenje Ivana Lagumdžića, Nikole Pejovića i Jakova Blagajića.

Isto se može reći i za FK Velež. Rođeni su angažovali trenera Nedima Jusufbegovića te doveli niz pojačanja, uključujući dvije inostrane akvizicije, Brazilca Wallacea te igrača sa Solomonskih Ostrva, Raphalea Lea'ia. Tu je i povratnik Nedim Hadžić.

Oglasi

Tuzla City je također zabilježio promjene. Miljenko Bošnjaković je opet šef stručnog štaba dok su nova lica u svlačionici između ostalih Irfan Hadžić, te Rus Aleksey Nikitin, zatim Gruzijac Giorgi Ivaniadze te spomenuti Pantelić.

Sasvim dobar posao uradio je Igman iz Konjica. Husref Musemić će sjediti na klupi, dok su u ekipu stigli trofejni igrači poput Mersudina Ahmetovića i Mirka Oremuša te se od njih mnogo očekuje u borbi za opstanak.

Sloboda je dovela Ivana Šuberta, Maka Varešanovića i Marka Pervana, dok je Sloga Meridian u Premijer ligu vratila Demira Pecu. U dresu Leotara ćemo opet gledati talentovanog napadača Danila Šipovca koji je posuđen iz Zrinjskog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki Brijeg i Posušje nisu previše trgovali. Na Pecaru je stigao mladi veznjak Fran Vučelić, dok svakako treba svakako istači odličan izlazni transfer Posušaka koji su prodali Marka Hanuljka u Lokomotivu. Navodno je riječ o najvećem transferu u historiji ovog kluba.

Koliko su tačno premijerligaši potrošili na dovođenje novih igrača nezahvalno je reći pošto su uglavnom radilo o angažovanju slobodnih igrača.

Top Komentari

delta
Jadni smo mi kad je Vrancic najveci transfer,Kroic vracen u Zelju,Ahnetovic u Igman,Irfsn Hadizic u Tuzla,sve sami penzioneri,jakvi oni i njihove igre i pojacanja da Bog sacuva....
1 0
Adnanos
Jad i cemer
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi