Tražili ste VAR ofsajda koji je Borcu donio bod? Evo ga!

Sarajevo je žestoko oštećeno

Tražili ste VAR ofsajda koji je Borcu donio bod? Evo ga! · Ekskluzivno

Admin Čaušević

Dosadašnji dio sezone Premijer lige BiH donio je niz kontroverznih situacija, ali niti jedna nije podigla prašine kao gol Zorana Kvržića za 1:1 u 95. minuti utakmice Borac - Sarajevo.

VAR tehnologija u stvarnom vremenu koja bi se koristila za suđenje na mečevima Premijer lige još uvijek je nedostižna, ali sama grafička analiza i 3D projekcija dešavanja na terenu su itekako dostupni.

U pitanju je tehnologija koja bi, ako ništa drugo, trebala biti dostupna i od pomoći kontrolorima suđenja, a za spornu situaciju koja je uzburkala javnost kao niti jedna ove sezone SportSport.ba donosi 3D animaciju iz koje će biti jasno da naslovi o nepostojecem ofsajdu nisu maliciozno i ostrašćeno, već jednostavno nepristrasno i realno izvještavanje.

Iako je se u prvi mah moglo zaključiti da je Kvržić bio najbliži protivničkom golmanu nakon što je Cortez udario glavom, pomoćni sudija Goran Ilinčić nije digao zastavicu te je glavni sudija Mateo Musa pokazao na centar.

I dok je svima bilo jasno da se radilo ofsajd poziciji, čak su i mediji u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj sve opisali kao lakridju, predsjednik FK Borac Milan Tegeltija se slomio objašnjavajući da Kvržić i nije bio u ofsajdu a ako jeste onda je za procjenu cijele situaciju potrebna VAR tehnologija. 

Oglasi

Tegeltija se u nekoliko navrta oglasio na društvenoj mreži X, a čak je izvještavanja portala SportSport.ba vezano za situacije na utakmici Borac - Sarajevo okarakterisao kao uvredu.

Prvi čovjek nekadašnjeg prvaka BiH je izvještavanje našeg medija nazvao malicioznim poslije čega je objavio zabranu izdavanje akreditacija novinarima portala SportSport.ba za domaće utakmice Borca.

Ipak, rezultat 3D animacije kojeg SportSport.ba ekskluzivno objavljuje pokazuje da je Kvržić itekako bio u ofsajdu te da je izjenađujući gol Borca neregularan.

Nakon prezentiranih dokaza za očekivati je i izvinjenje na X nalogu, jer ljudski je griješiti, i onima koji sude i onima koji o suđenju pišu i onima koji pisanje i suđenje komentarišu iako to po pravilniku NFSBiH ne bi smjeli (sjetimo se slučaja Hasić).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo je utakmicu imalo u svojim rukama, vodili su gosti 0:1 golom Ajdina Hasića, međutim prvi domaći poraz Borca u sezoni spriječili su ljudi u crnom. 

Inače, Banjalučani će vrlo brzo gostovati u prijestolnici, tačnije već u 13. kolu koje je na rasporedu 4. i 5. novembra.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

south
Ok cist opsajd,ali zasto ovoliki tekstovi i romani o tome kako je osteceno sarajevo.a to sto Želju godinama kradu kako i gdje stignu se.presuti ili sramno se objavi po neki mali tekstic.
4 10
Mitjo
Na evropskim utakmicama su sudije grijesile mnogo veci ofsajd, samo utakmica Tottenham - Liverpool kakav je ofsajd promasen i to uz svu tehnologiju. Ovde radi par cm se dize buka i stvara ogromna mrznja zbog komentara i klikova. Ne kazem da bi bila dignuta i da je veci ofsajd i ne kazem da namjerno nije pomognuto Borcu, samo kazem koliko se pise ne bi da je 5m promasio.
3 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi