Tegeltija jedva dočekao - ponovo je uzvratio Sarajevu, udara tamo gdje najviše boli

Prepucavanja se nastavljaju

Tegeltija jedva dočekao - ponovo je uzvratio Sarajevu, udara tamo gdje najviše boli

Edmir Škorić

Od jučer traju prepucavanja između Fudbalskog kluba Sarajevo i predsjednika Borca Milana Tegeltije, koji ne ostaje dužan, pa je ponovo odgovorio bordo timu.

Nedavno su Borac i Sarajevo odigrali 1:1 i to golom koji je domaćin postigao iz ofsajda u nadoknadi vremena. Iz Sarajeva su u najavi duela s Borcem koji se igra u nedjelju na Koševu odlučili da "pecnu" Banjalučane.

Naime, iz bordo kluba su najavili ovaj susret na zanimljiv način. Potvrdili su da se meč igra u nedjelju od 19:45 sati s porukom: "Nema VAR-a, nema problema", aludirajući na ono što se desilo na prethodnom derbiju starih rivala.

Međutim, u Borcu nisu mogli da prešute takav potez iz bordo kluba, a predsjednik tog tima Milan Tegeltija koji je poznat po svojim statusima na Twitteru odlučio je da uzvrati.

"I sa VAR-om i bez VAR-a bordo plač je navika već stara", napisao je predsjednik Borca za manje od sat vremena nakon objave Sarajeva.

Oglasi

Ali, ubrzo je Sarajevo objavilo novu "provokaciju". "90+7. Fairplay", pisalo je na fotografiji Sarajeva naravno ponovo aludirajući na neregularan pogodak kojim je Borac uspio da dođe do izjednačenja u zaostalom meču drugog kola Premijer lige.

Prvi čovjek Borca je veoma brzo reagovao, ponovo na društvenoj mreži X (bivši Twitter op.a) gdje je napisao: "Nije majka Muju karala što je pao nego što se vadio".

Uz ovu poruku je podijelio tabelu na kojoj je strelicama pokazao da je razlika između njegovog Borca i Sarajeva šest bodova.

Odbrojavamo dane do početka još jednog velikog bh. derbija, ovaj put na Koševu, ali ova prepucavanja u najavi svakako su nam garancija da uzbuđenja neće nedostajati, ni najmanje.

Borac ima +6 u odnosu na Sarajevo i svakako bi i remi na Koševu bio sjajan rezultat, dok će Sarajevu igrati isključivo pobjeda kako bi nastavio utrku za naslovom prvaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naranvo, ne možemo o toj utakmici govoriti kao o odlučujućoj, ima još puno do kraja, ali svakako bi mogla da bude jedna od presudnih utakmica u sezoni.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Marro
Moj babo mi je rekao i toga se držim da navijam vazda kontra lopovskog Sarajeva ma s kim igrali.Babo je u ratu pucao u nekog drogeraša hordaša na sreću nije preživio smrad.
2 10
Ende
E jes' uzvrati i jeste simparican amaaan... pokrali do sada 20 bodova i hvali se sto su 6 ispred XD Jesu li svi srbi ovako jadni ili vas ima da zajedno sa rajom ismijavamo ovog zubizaretu ?
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi