Milošević: Trka je najveći problem, nemamo nivo za moderni fudbal

Selektor nakon debakla u Luksemburgu

Milošević: Trka je najveći problem, nemamo nivo za moderni fudbal

Haris Zilić

Težak proaz fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine od Luksemburga rezultatom 4:1 u devetom kolu kvalifikacija za EURO 2024. godine. Teška noć za bh. fudbal.

Nakon utakmice komentar je dao selektor Savo Milošević i istakao najveći problem naše reprezentacije.

Trka je najveći problem i bez nje nema ništa u modernom fudbalu istakao je Milošević.

"Nemamo trku za ovaj nivo takmičenja. To je jedna rečenica, to je najveći problem. Bez trke je jako teško pričati o ostalim stvarima. Iz toga proizilazi niz problema. Nakon loše trke idu sve loše stvari", rekao je Milošević i nastavio:

"Ovo je jedna realnost, neću tražiti opravdanje. Ne vidim da ima bitne stvari za moderni fudbal, a to je visok nivo trke."

Oglasi

Bilo je i pozitivnih stvari smatra selektor, izdvojio je dva igrača.

"Ako mogu pohvaliti nekog to je odnos Tabakovića i Hajradinovića, vidjela se želja, eto to je neka pozitivna stvar ako je ima. Hajradinović se nametnuo za nešto više."

Kako protiv Slovačke?

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Sigurno će biti dosta novih u startnih 11 da imamo svježinu za Slovake. Porbat ćemo sa momcima koji su odmorniji."

Naša selekcija jedne o dnajgorih kvalifikacija od nezavisnosti naše zemlje završava u nedjelju domaćom utkamicom protiv Slovačke.

Top Komentari

Patrice77
Nista "treneru", ako ne vidis nikakav potencijal kao sto kazes nemoj muciti ni sebe ni nas. Imali smo covjeka koji je od ovih panjeva pravio nemoguce, a to je Ivajlo Petev.
8 0
Chesa
Svaka čast Savi ko našem Bosancu-bratu (ti trebaš biti sa nama na tribinama) ali selektor je nšto drogo - Ćiro, Sušić pa i Petev….
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi