Sarajevo pisalo MUP-u, kritikuju incidente, traže da se njihovim navijačima dozvoli dolazak na derbi

Svi čekaju odluku MUP-a

Sarajevo pisalo MUP-u, kritikuju incidente, traže da se njihovim navijačima dozvoli dolazak na derbi

E. Oštraković

Nakon što su iz FK Željezničar obavijestili javnost da je MUP KS donio odluku o zabrani dolaska navijačima FK Sarajevo na večerašnju utakmicu sada su se oglasili i iz tima sa Koševa.

Naime, iz FK Sarajevo kritikovali su incident, ali žele da stanu u odbranu svojih navijača.

Saopštenje FK Sarajevo prenosimo u cjelosti.

"FK Sarajevo uputio je urgentan dopis MUP-u Kantona Sarajevo da razmotri odluku kojom će 1500 navijača ostati uskraćeno za prisustvovanje derbiju.

Oglasi

Bez navijača derbi gubi svoju čar. Želimo stati u njihovu odbranu! Upućujemo oštru kritiku za incident koji se dogodio jutros, ali to nije razlog da navijači koji su kupili svoje ulaznice ostanu bez mogućnosti prisustva, a bordo tim da bude uskraćen podrške najvjernijih bordo navijača", stoji u objavi FK Sarajevo.

Nešto ranije oglasili su se iz FK Željezničar.

"Odlukom MUP-a KS zabranjen dolazak gostujućim navijačima

FK Željezničar obavještava javnost da je MUP KS donio odluku o zabrani prisustva gostujućih navijača na večerašnjem derbiju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Odluka je donesena zbog današnjeg događaja u naselju Grbavica u kojem su učestvovali navijači FK Sarajevo, te zbog saznanja policije o planiranim neredima gostujućih navijača na Stadionu Grbavica", stoji u saopštenju Željezničara.

Ono što svi još uvijek čekamo jeste da se oglase i iz MUP-a KS.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
kakvi je ovo cranje od kluba, stavlja se na stranu drogiranih huligana. svaki bi se pravi klub stidio i odrekao ovakve bahre. NAPRIJED ŽELJO!!!
3 4
LevoKrilo
Klošari jedni, što niste nedavno zabranili dolazak navijača skretničara na Koševo kada su njihovi navijači došli sa letvama i kacigama da razbijaju gore kod stadiona i kada su napali djecu koja su krenula na utakmicu...Da je F.K. Sarajevo pametno da i neizađu na teren. Ovi jazavci skretničari sve poduzimaju da otmu bodove kao što su i naučili desetlječima. E moje Sarajevo, sa njima moraš bezobrazno a ne linijom manjeg otpora. Nedajte ni vi njima više na Koševo iz sigurnosnih razloga i doviđenja prijatno...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi