Pojavio se snimak navijača Sarajeva koji su "upali" na Grbavicu: Kacige, palice...

Srećom, zaustavljen je obračun

Pojavio se snimak navijača Sarajeva koji su "upali" na Grbavicu: Kacige, palice...

Edmir Škorić

U Sarajevu se na stadionu Grbavica od 18:45 sati igra veliki gradski derbi između FK Željezničar i FK Sarajevo, a nekoliko sati ranije policija je već imala pune ruke posla.

Ranije danas grupa navijača Sarajeva pokušala je sukobiti se sa Manijacima. Horde zla su trebale u korteu krenuti prema stadionu Grbavica.

Njihovo okupljanje bilo je zakazano na mostu Suade i Olge oko 15 sati, kako bi uz pratnju policije krenuli prema Bulevaru Ivice Osima.

No, okupljanje je spriječeno, a MUP Kantona Sarajevo donio odluku da se utakmica odigra bez prisustva gostujućih navijača u strahu da bi moglo doći do velikih nereda.

“Odluka je donesena zbog današnjeg događaja u naselju Grbavica u kojem su učestvovali navijači Fudbalskog kluba Sarajevo te zbog saznanja policije o planiranim neredima gostujućih navijača na stadionu Grbavica”, navedeno je u saopćenju koje je izdato od strane FK Željezničar.

Oglasi

U međuvremenu, pojavio se snimak na društvenim mrežama na kojem se mogu vidjeti pripadnici navijača Sarajeva kako s palicama i kacigama na glavi pokušavaju doći na obračun sa navijačima ljutog gradskog rivala.

Kako se derbi bliži, mjere opreza su na najvišem nivou i veliki broj policajaca nalazi se u naselju Grbavica i oko stadiona sa željom da spriječi bilo kakav sukob.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Istodobno, iz FK Sarajevo tražili su da se ipak promijeni odluka i dopusti njihovim navijačima prisustvo na derbiju, ali do toga definitivno neće doći.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1571956549
Ahahahahah sljem na glavu bure oko pasa I u ljuti boj hahahaha Pifke boje se da ne dobiju po labrnji. Koji mentol trebas biti da kao navijac stavis sljem hahaha jos samo pancir fali. E u pm navijaca...
5 1
plemic
udri policijo po podmlatku hamas-a, možda i tunele imaju iskopane.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti