Mlada reprezentacija BiH igra u srijedu, upućen i naknadni poziv
Jaganjac na predstavljanju u Istri FOTO: NK Istra 1961

Selektor Janković je brzo reagovao

Mlada reprezentacija BiH igra u srijedu, upućen i naknadni poziv

Mlada fudbalska reprezentacija naše zemlje počela je sa pripremama za prijateljski meč sa Sjevernom Makedonijom.

Meč se igra petog juna u Konjicu, na stadionu FK Igman.

Selektor Igor Janković ranije je objavio spisak, ali naišao je na prvi problem.

Naime, nije se mogao odazvati Aleksandar Kahvić zbog obaveza prema klubu, ali selektor Igor Janković brzo je reagovao.

Poziv je dobio Hamza Jaganjac, nekadašnji omladinac sarajevskog Željezničara koji trenutno nastupa u Istri iz Pule, odakle je stigao iz Turske.

Jaganjac se istakao u završnici sezone u HNL-u, te tako dobio povjerenje selektora Jankovića.

Oglasi

"Okupili smo se svi, osim Aleksandra Kahvića, koji se zbog klupske utakmice nije mogao odazvati, zato smo naknadno pozvali Hamzu Jaganjca. Pred nama je izuzetno zahtjevan meč, posebno imajući u vidu naše prošlogodišnje poraze od istog protivnika.

Jučerašnja pobjeda Sjeverne Makedonije nad Poljskom u prijateljskoj utakmici ukazuje na visok kvalitet njihove reprezentacije. Sa selekcijom Sjeverne Makedonije smo se dogovorili da ovu priliku iskoristimo da pogledamo i mlađe igrače iz U19 reprezentacije", rekao je Janković.

Jaganjac je nedavno postigao i prvi pogodak za Istru, a za prvi tikm Željezničara debitovao je kao omladinac u vječitom derbiju protiv FK Sarajevo.

Podsjetimo, ranije su pozive dobili.

Luka Damjanović (FK Zvijezda 09), Anis Sefo (HŠK Zrinjski), Rijad Smajić (1.FC Köln), Nidal Čelik (FK Sarajevo), Nermin Mujkić (FK Sloboda), Savo Šušić (FK Borac), Sami Vehabović (SV Horn), Nedim Keranović (FK Borac), Filip Račić (NK GOŠK), Pavle Đajić (FK Borac), Muhamed Buljubašić (FK Sarajevo), Tarik Ramić (HŠK Zrinjski), Tarik Šikalo (FK Velež), Luka Božičković (FK Sloga Doboj), Filip Ilić (1. FC Nürnberg), Marko Kozina (HŠK Zrinjski), Armando Bobaj (FK Kozara), Vinko Rozić (HŠK Posušje), Matej Šakota (NK Slaven Belupo), Stefan Marčetić (FK Borac), Aleksandar Kahvić (FK Železničar Pančevo), Admir Bristrić (NK Olimpija).

Inače, do kraja godine naša selekcija igrati će kvalifikacione utakmice za EURO protiv Austrije, Francuske i Kipra.

Nakon pet utakmica treći smo na tabeli grupe H sa samo tri boda, devet manje od vodeće Slovenije i šest manje od druge Francuske koja ima i meč manje, te će EURO i ovaj put ostati samo san.

Top Komentari

enko
Sramotno sta se radi,golman zrinjskog sefo u zadnje dvije godine nije imao 5 utakmica.stavili ga na jednu utakmicu zrinjskog kod visokog rezultata i uslijedio poziv za reprezentaciju.pa zar nije prije zasluzio poziv neko od ovih komaka sto standardno brane za svoj tim.bruka i sramota.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi