Ademar osvajač Kupa kralja
Barcelona nije opravdala ulogu favorita

Ademar osvajač Kupa kralja

Adnan Beganović

Rukometaši Ademar Leona pobjednici su španjolskog rukometnog Kupa kralja. U finalnoj utakmici igranoj u Blaugrani pobijedili su domaću Barcelonu rezultatom 31:25 (17:11).

Barcelona je pred svojom publikom bila apsolutni favorit i očekivala je sigurnu pobjeda, ali rukometaši Ademara su sjajnom igrom iznenadili sami sebe i španjolsku rukometnu javnost i sasvim zasluženo osvojili prvi trofej u sezoni.

Najzaslužniji za pobjedu Ademara bio je golman Mirko Alilović koji je sakupio fantastičnih 17 odbrana ili u prosjeku imao je 43% odbranjenih udaraca. Najefikasniji kod Ademara bili su Melian i Stranovsky sa po osam golova, dok je Barcelonu predvodio Noddesbo, ali njegov stopostotni učinak (šut 7-7) nije pomogao domaćinu.

Finale španjolskog kupa
Barcelona - Ademar 25:31 (11:17)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.