Ademar ubjedljiv, baš kao i Valladolid

ASOBAL liga, 11. kolo

Ademar ubjedljiv, baš kao i Valladolid

Edmir Škorić

U srijedu navečer odigrane su tri utakmice 11. kola španske rukometne ASOBAL lige.

Ademar Leon je deklasirao momčad Posade sa 30:19. Ademaru je to bila osma prvenstvena pobjeda, njihovom protivniku peti poraz.

Valladolid je na strani kod Anaitasune, rezultatom 31:21, lako došao do šeste ovosezonske pobjede. Gosti su od 50 pokušaja ka golu ubacili 31.

Najraspoloženiji bio je Ivan Nikičević sa 8 golova (od 11 pokušaja), Angelo Romero Rodriguez postigaoje sedam od sedam, Joli Guillaume šest od sedam... Kod domaćina najbolji strijelci sa po pet golova bili su Ricard Reig Guillen i Pierre-Yves Ragot.

Aragon je sa 28:25 slavio kod Guadalajare, pretposljednjeplasirane ekipe prvenstva koja ima učinak 2-9. Najveće zasluge za pobjedu Aragona pripadaju Jorge Maquedi Penu koji je od 14 pokušaja postigao 11 golova.

ASOBAL liga, 11. kolo:

Anaitasuna - Valladolid 21:31
Guadalajara - Aragon 25:28
Ademar - Posada 30:19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.