Amerikanci ismijavaju rukomet kao sport: Remek-djelo Prandija će ih ušutkati

Genijalan potez

Amerikanci ismijavaju rukomet kao sport: Remek-djelo Prandija će ih ušutkati

A. Čaušević

U prvom kolu glavne runde EHF Cupa Rhein-Neckar je poslije veoma uzbudljivog i izjednačenog meča pobijedio Nimes 32:31. 

Na ovom meču rukometaš gostiju Elohim Prandi je izveo pravu čaroliju koja će sigurno konkurisati za gol sezone u EHF Cupu.

Prandi je na genijalan način pogodio iskosa s desne strane. Činilio se da je u neizbježnoj sitauciji te da će napraviti korake, međutim on je šutirao iza leđa i prevario domaćeg golmana.

Ovaj 21-godišnjak je poznat po topu u desnoj ruci, već neko vrijeme igra odlično u francuskoj Starligi, a počeo je da pokazuje svoj kvalitet i na međunardnoj sceni.

Inače, prošle godine je postao član reprezentacije Francuske, a očekuje se da u bliskoj budućnosti postane nosilac igre popularnih Trikolora.

Top Komentari

Turgut2
Baseball nije no sport. To je za starce kojima ne treba puno energije da we igra zato mogu svaki dan igrati. Pola utakmice sjede na klupi a kad igraju tako im je dosadno da cesaju muda vecinom tekme.
0 0
epa
popustite vise amerikance koji misle da su Baseball i americki nogomet najzahtjevniji i najbolji sportovi na svijetu....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi