Ana Papak napušta klupu Zrinjskog

Ana Papak napušta klupu Zrinjskog

Ana Papak, tvorac sjajnog tima Zrinjskog koji je suvereno došao do naslova prvaka u Premier ligi, polufinala Kupa BiH, te četvrtfinale evropskog Challange kupa, u narednoj sezoni neće sjediti na klupi tima iz Mostara.

„Imala sam nadu da će se stvari, makar usljed naših posljednjih rezultata popraviti na bolje, međutim sada vidim da su to bile samo puste želje. Niko iz Grada ili kantona nije stao iza nas. Plate i stipendije misaona su imenica u posljednje dvije godine, struja se ne plaća u stanovima u kojima su boravile igračice uz niz ružnih stvari o kojima ne bih ovom prilikom. Želim zahvaliti igračicama koje su uprkos svemu dosljedno ispunjavale moje upute, kao i ljudima iz kluba odnosno navijačima,“ izjavila je Papak koja će posljednji put na klupi Zrinjskog sjediti sutra na meču protiv Katarine.

Iz Zrinjskog su najavili žalbu Rukometnom savezu BiH zbog, kako navode, neregularnosti na polufinalnom meču između Zrinjskog i Borca igranom nedavno u Zavidovićima.

Propozicije jasno navode da se u slučaju neriješenog rezultata nakon prvog produžetka mora igrati i drugi, što u Zavidovićima nije bio slučaj. Ostavku je osim Ane Papak ponudio i predsjednik Dragan Pinjuh.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.