Andrej Paponja potpisao za RK Izviđač

Andrej Paponja potpisao za RK Izviđač

Adnan Beganović

Andrej Paponja nova je akvizicija rukometnog kluba Izviđača iz Ljubuškog. Nakon što je nekoliko sezona proveo u inostranstvu ovaj rukometaš vraća se u redove Ljubušaka. 

Andrej Paponja igra na mjestu desnog krila i prema riječima čelnih ljudi "Skauta" trebao bi biti od velike koristi u nastavku Premijerligaške sezone.

Ovaj rukometaš već je branio boje Ljubušaka i to u periodu od 2003. do 2005. godine, kada su "Skauti" osvajali prvenstvo BiH, igrali Ligu prvaka, te u polufinalu evropskog Kupa kupova elimisani od španjolskog Ademar Leona.

Nakon Izviđača, Paponja je karijejeru nastavio u hrvatskom prvoligašu Metkoviću. Pored Metkovića, ovaj iskusni rukometaš nastupao je za RK Split, španjolski Cangas, te neke klubove u Italiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.