Anić: Naš cilj je izboriti opstanak
Željko Anić

Izazov za mladu ekipu Zrinjskog

Anić: Naš cilj je izboriti opstanak

M. Maksimović

Rukometaši Zrinjskog ponovno se nakon sezone nastupa u Prvoj ligi spremaju za nastup u elitnom
društvu bh. rukometa. Proteklih sezona kroz Prvu ligu federacije, najveći teret su podnijeli mladi, perspektivni rukometaši od kojih neki već sada nose dres juniorskih selekcija BiH i Hrvatske.

U odnosu na prošlu sezonu Željko Anić više ne može računati na Marina Marića koji nakon osvojenog zlata sa juniorskom reprezentacijom Hrvatske, karijeru nastavlja u Zagrebu. Od novih imena, tu je Nemanja Kerezović, igrač koji je već bio u Zrinjskom, zatim tu je Irhad Ohran iz Veleža, kao i Damir Salman, koji stiže iz Željezničara.


''Naš glavni cilj je izboriti ovaj opstanak. Imamo mladu i perspektivnu ekipu uz nekoliko novih igrača koji su stigli kao pojačanja, a vidjet ćemo da li će oni opravdati
naša očekivanja. Mi se nadamo da možemo ostati u ovom društvu. imamo vrlo mladu ekipu, ali na to smo se ciljano opredijelili. Naši juniori, od kojih je većina danas u prvoj momčadi, su u prošloj sezoni su postali prvaci BiH, a to je najbolja potvrda da se u ovom klubu dobro radi. Marino Marić, igrač koji je ovog ljeta prešao u Zagreb iz Zrinjskog, službeno je najbolji mladi kružni napadač svijeta, a danas u klubu imamo još nekoliko velikih talenata koji bi mogli krenuti njegovim stopama.


Ekipa je dio priprema odradila na Kupresu, nastavak u Mostaru, a prvo kolo je na rasporedu danaskada u Mostar dolazi prvak BiH, Bosna sa proslavljenim stručnjakom na klupi, Irfanom Smajilagićem.


'' Jak protivnik na startu, ali sasvim je svejedno, prvo ili zadnje kolo. Mi moramo pružiti maksimum, moramo pokušati nešto napraviti, a utakmica se igra 60 minuta i sve je moguče, iako je naravno Bosna veliki favorit - kaže Anić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.