Aragon poražen, 4 gola Stojanovića

Asobal liga

Aragon poražen, 4 gola Stojanovića

Adnan Beganović

U okviru 18. kola španjolskog rukometnog prvenstva odigrano je pet utakmica, a u najzanimljivijem susretu Ciudad Real svladao je na gostovanju San Antonio (32:29), dok je Aragon našeg Vukašina Stojanovića poražen od Torrevieje (26:27).

Ciudad Real prošao je neokrznuto još jedno teško gostovanje. Ovaj put lider španjolskog rukometnog prvenstva svladao je neugodni San Antonio koji je samo početkom susreta imao vodstvo (3:2), da bi nakon toga Ciudad stvari uzeo u svoje ruke te sigurnom igrom sasvim zasluženo upisao 18. pobjedu u isto toliko mečeva. Kod Ciudad Reala sa 9 pogodaka najefikasniji je bio Luc Abalo, dok je kod San Antonia sa 6 pogodaka najučinkovitiji bio Malmagro. Malik Beširević, bh. golman na golu San Antonia pružio je dobru partiju, a samo u drugom poluvremenu skupio je 8 odbrana.

Uzbudljiv susret u 18. kolu odigrali su Torrevieja i Aragon, a na kraju više razloga za slavlje imalu su rukometaši Torrevieje koji su slavili rezultatom 27:26. Bosanskohercegovački reprezentativac u dresu Aragona, Vukašin Stojanović, postigao je 4 pogotka, dok je kod Torrevieje najefikasniji bio Rochel sa 8 postignutih pogodaka.

Barcelona je nakon veličanstvene pobjede u Ligi prvaka u Kielu, rutinski svladala Alcobendas (34:24). Najefikasniji u dresu katalonskog kluba bio je Ugalde sa 9 postignutih pogodaka, dok je kod Alcobendasa sa 4 pogotka najučinkovitiji bio Gonzales.

Ademar je na svom parketu svladao Granollersa (31:26), a naš reprezentativac Nikola Prce u trijumf svog kluba ugradio je 2 pogotka, dok je Valladolid u neizvjesnoj završnici uspio pobijediti Naturhouse La Rioju (23:22).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.