Aranas napravio veliki korak prema plasmanu u elitu, Jašarević ponovo sjajna

Allsvenskan liga za rukometašice

Aranas napravio veliki korak prema plasmanu u elitu, Jašarević ponovo sjajna

H. Zilić

Dva kola prije kraja Allsvenskan lige za rukometašice ekipa Aranasa je napravila veliki korak prema plasmanu u švedsku elitu.


Aranas je u vrlo izjednačenoj utakmici savladao ekipu Kroppskultura sa 17:15. U ovom meču odbrane su bile na visini zadatka.

Kod Aranasa opet je sjajna bila Amina Jašarević, koja je postigla četiri gola, izborila dva sedmerca za 40 minuta provedenih na parketu.

Aaranas je sada lider sa 32 boda, dva više od drugopalsiranog Karra koji je jučer poražen od AIK-a sa 25:24, tako da rukometašice Aranasa u posljednja dva kola drže sve u svojim rukama i imaju veliku šansu za plasman u društvo najboljih kada je u pitanju švedski ženski rukomet.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti