"Arnaudovski je htio raskid ugovora"

Saopštenje RK Bosna

"Arnaudovski je htio raskid ugovora"

Povodom incidenta koji se dogodio na treningu RK Bosna BH Gas iz ovog kluba stiglo je zvanično saopštenje.

U povodu informacije koja se pojavila u sredstvima javnog informisanja a tiče se navodnog napada na trenera RK Bosna BH Gas gosp. Irfana Smajlagića, naš Klub cijeneći sve medije i prava na istinu izdaje saopštenje u kojem obrazlaže sinoćnje dešavanje na treningu seniorske ekipe.

Imenovani Igrač je od strane trenera Smajlagića, zbog nezalaganja na treninzima i utakmicama odstranjen iz ekipe i prebačen u pogon sa RK Bosna BH Gas 2, ekipom koja se takmiči u Provj Ligi Federacije BiH i u kojoj su između ostalih igrali i mnogi igrači iz prethodne sezone (Jaškić, Bozoljac, Golić...).

Navedeni igrač je sinoć (nedjelja 17.10.2010.god.) došao na trening i tokom cijelog treninga i nakon njega verbalno vrijeđao i fizički prijetio treneru Smajlagiću, te ga u nekoliko navrata i fizički napao, sa namjerom da istraje u namjerama koje nisu u nadležnosti trenera, tj. da mu gosp. Smajlagić izda odobrenje za raskidom Ugovora, što ni u kom slučaju nije u njegovoj nadležnosti.

Međutim, zahvaljujući prisebnošću, prije svega Smajlagića i pomoćnog trenera Danijela Riđića, spriječen je veći incident. O svemu navedenom obavještena je Prva Policijska Uprava, koja je i sačinila zapisnik.

Risto Arnaudovski se obratio usmenim putem Klubu za raskidom Ugovora koji je potpisao prije početka sezone 2010/2011.

Saopšteno mu je da će se o statusu njegovog Ugovora izjasniti Upravni Odbor, a ne trener Smajlagić, kako je on izjavio. Arnaudovskom je saopšteno da če se o njegovom statusu izjasniti Upravni Odbor Kluba, te da ćemo o tome obavjestiti sve nadležne insitucije (Rukometni Savez BiH, EHF, Makedosnki Rukometni Savez).

Rad seniorske ekipe je nastavljen, te je jutrošnjim treningom, koji je vodio trener Smajlagić, na najbolji način pokazano da ovakav ili sličan incident, te bilo koji pokušaj narušavanja dobre atmosfere u Klubu, neće omesti rad Kluba niti rad seniorske ekipe koja ima svoje ciljeve i ustrajat će na tome da ih ostvari, navodi se u saopštenju RK Bosna BH Gas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije