Arrate istupio iz ASOBAL lige

Finansijska kriza u Španiji ne jenjava

Arrate istupio iz ASOBAL lige

Finansijka kriza već duže vrijeme potresa špansku ASOBAL ligu, a kulminacija je odstupanje od takmičenja Arratea.

Ovaj klub je obavijestio čelnike lige da nema finansijska sredstva da se takmiči u društvu najboljih i da zato odustaje. Njihovo mjesto zauzeće ekipa Anaitasuna iz Pamplone koja se tako vraća u Prvu ligu poslije 28 godina. To znači da ćemo u Pamploni imati gradski derbi između Anaitasune i mnogo poznatije Amaye San Antonio, bivšeg Portlanda. Anaitasuna će utakmice igrati nedjeljom poslijepodne, a prvi rival im je Granollers 10. septembra.

Sezona u Španiji počinje 4. septembra mečom Super Kupa izmađu šampiona Barcelone i pobjednika Kupa ekipe Atletico Madrid, zapravo bivšeg Ciudad Reala. Arrate je inače klub iz Eibara u Baskiji i osnovan je 1947, a prošle sezone bio je 14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.