Atletico Madrid i dalje stopostotan

Atletico Madrid i dalje stopostotan

Odigran je posljednji susret 12. kola španske ASOBAL lige, a Atletico Madrid je bio uspješniji na gostovanju kod Zaragoze, rezultatom 23:26.

Ekipa Atletico Madrida gostovala je u Zaragozi, pobijedivši sa 20:22. Gosti su bili konkretniji i u prvih 20 minuta napravili su razliku od tri gola.

Međutim, tada se bude domaći i prave seriju 8:2 i na poluvrijeme odlaze sa tri gola prednosti. Konačan rezultat prvog poluvremena bio je 13:10, u korist domaćih.

Drugo poluvrijeme donosi veliki preokret favoriziranih gostiju. U 37. minuti rezultat je ponovo bio izjednačen, 16:16. To je bio i posljednji neriješen rezultat, jer su tada gosti ubacili u brzinu više i pobijedili sa sigurnih 23:26.

Ovo je bila 12. uzastopna pobjeda Atletico Madrida, koji je uz Barcelonu jedina neporažena ekipa, ali Katalonci imaju utakmicu manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.