Atletico Madrid ponovo na sceni
Ekipa Atletico Madrida iz sredine osamdesetih

Ciudad Real više ne postoji

Atletico Madrid ponovo na sceni

M. Maksimović

S obzirom na velike finansijske probleme, ovo je bio logičan potez.Predsjednik Ciudad Reala, Domingo Diaz je odlučio preseliti svoj klub u glavni grad Španije, Madrid.

Pokrajina Castilla-La Manche gdje se i nalazi gradić Ciudad Real jednostavno nije mogla da se nosi sa potrebama kluba koji ima pet naslova prvaka Španije, tri naslova prvaka Evrope i koji u svojim vitrinama ima pored toga ima tri Kupa Kralja, dva pehara namjenjena pobjedniku Kupa Kupova, zatim trofeje iz Superkupa (3), Asobal Kupa (6), te sa Super Globe turnira (2).

Od utorka, Ciudad Real zvanično ne postoji, već sada imamo ekipu Atletico de Madrid koja će svoj utakmice igrati u dvorani Palacio de Deportes kapaciteta 14.000 mjesta.Atletico Madrid kao klub nije nepoznanica u svijetu rukometa, čak je 1985.godine igrao finale Kupa Kupova kada je poražen od tada velike Metaloplastike.

Ekipa je osvojila 11 naslova prvaka Španije, a sredinom devedesetih, klub je odlučio ukinuti tadašnji predsjednik Sportskog društva Atletico Madrida, Jesus Gil. Atletico Madrid će prvi put na scenu izaći 4.septembra u utakmici domaćeg Superkupa protiv Barcelone.

Ovako je to nekada izgledalo u Madridu:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.