Atletico Madrid slavio na otvaranju 19. kola

Rukometno prvenstvo Španije

Atletico Madrid slavio na otvaranju 19. kola

Adnan Beganović

U prvom susretu 19. kola španskog rukometnog prvenstva Atletico Madrid je na domaćem tereni savladao posljednjeplasiranu Palma Naranju (29:25).

Atletico Madrid rutinski je odradio posao sa posljednjeplasiranom momčadi španskog rukometnog prvenstva.

Atletico su do pobjede vodili Kiril Lazarov sa šest golova, te Joan Canellas i Nikolaj Romer Berg Markussen sa po pet golova. Naš internacionalac Adnan Šabanović u ovoj utakmici nije branio, odnosno tokom svih 60 minuta na golu Atletica stajao je Magnus Rogne Dahl, koji je imao 10 uspješnih intervencija.

S druge strane, kod Palma Naranje najefikasniji su bili Lubomir Vermirovsky sa šest, te Luis Felipe Jimenez Reina sa pet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti