Atletico u polufinalu Kupa kralja savladao Barcelonu

Slatka osveta madridske momčadi

Atletico u polufinalu Kupa kralja savladao Barcelonu

Adnan Beganović

Rukometaši Atletica prvi su finalisti španskog Kupa kralja. Naime, u prvom polufinalnom susretu Atletico je u velikom derbiju bio bolji od Barcelone (31:28).

Rukometaši Atletica osvetili su se Barceloni za poraz u četvrtfinalu Lige prvaka. Večeras su Balić i društvo u svim elementima rukometne igre nadigrali favoriziranu Barcelonu i na kraju su se zasluženo plasirali u finale Kupa kralja.

Od samog početka susreta Atletico je imao rezultatsku prednost, a na odmor je otišao sa zalihom od šest golova (14:8).

U drugom dijelu Barcelona je u par navrata stigla na minus tri, a u samoj završnici i na minus dva, no za preokret večeras katalonska momčad nije imala snage.

Kod pobjedničke momčadi najefikasniji su bili Canellas, Aguinagalde i Lazarov sa po šest golova, dok je kod Barcelone također sa šest golova najefikasniji bio Tomas.

U drugom polufinalnom susretu igraju La Rioja i Puerto Sagunto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.