Balić briljirao u pobjedi Atletica

Četiri uspješne intervencije Šabanovića

Balić briljirao u pobjedi Atletica

Adnan Beganović

U okviru 18. kola španskog rukometnog prvenstva večeras su odigrana dva susreta, a do pobjeda su stigli Atletico Madrid našeg Adnana Šabanovića, te La Rioja.

Atletico Madrid je gostovao kod Anaitasune i upisao je pobjedu rezultatom 27:23. Roberto Garcia Paronda sa osam, te Kiril Lazarov sa šest golova bili su najefikasniji kod Atletica, dok je sjajnu partiju pružio i nekada najbolji svjetski rukometaš Ivano Balić, koji je iz pet pokušaja postigao isto toliko golova.

Naš internacionalac Adnan Šabanović imao je četiri uspješne odbrane. Kod Anaitasune su sa po četiri gola najefikasniji bili Božidar Nadoveza, Carlos Goraiz, te Javier Fernandez.

U drugom večerašnjem susretu La Rioja je na gostovanju bila bolja od Guadalajare (30:26).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti