Balić i društvo nisu uspjeli: Barcelona u polufinalu LP

Liga prvaka za rukometaše

Balić i društvo nisu uspjeli: Barcelona u polufinalu LP

Adnan Beganović

Nakon Kiela plasman na završni turnir Lige prvaka koji se održava u Koelnu osigurala je i Barcelona, koja je u revanš susretu sa Atletico Madridom uspjela nadoknaditi zaostatak od pet golova.

Rukometaši Barcelone su večeras pred svojim navijačima savladali Atletico Madrid (32:24), te su tako uspjeli nadoknaditi zaostatak iz prvog susreta (25:20).

Od samog početka večerašnjeg susreta Barcelona je imala rezultatsku prednost, a već nakon prvih 30 minuta imali su željenih plus šest (15:9).

U drugom poluvremenu Barca je sjajnom igrom svoju prednost povećala za konačnih 32:24.

Najefikasniji kod Barcelone bili su Rutenka sa 11, te Entrerrios, Garcia i Tomas sa po četiri gola, dok su kod Atletica najefikasniji bili Aguinagalde sa 11, te Lazarov sa sedam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.