Balkanci strepe od Nijemaca
Uwe Gensheimer jedini je igrač reprezentacije Njemačke koji ne igra u Bundesligi

Objavljen spisak rukometaša za EP

Balkanci strepe od Nijemaca

Reprezentacija Njemačke branit će titulu evropskog prvaka na Prvenstvu koje se od 12. januara igra u Hrvatskoj. Neće ih voditi Islanđanin Dagur Sigurdsson, ali su Nijemci dovoljni opasni i sa već dokazanim mladim stručnjakom Christianom Prokopom, piše balkan-handball.

Njemačka će igrati u "balkanskoj" grupi u Zagrebu sa Slovenijom, Makedonijom i Crnom Gorom. Kada se pogleda sastav „Pancera“, onda je jasno da su im ambicije za EURO 2018 visoke.

Ovog puta Nijemci nisu imali problema sa povredama iako čak 19 od 20 igrača (kapiten Uwe Gensheimer) igraju u najzahtevnijoj domaćoj DKB Bundesligi.

Golmani: Andreas Wolff (Kiel) i Silvio Heinevetter (Füchse Berlin)

Bekovi: Kai Häfner (Hannover-Burgdorf), Fabian Wiede, Steffen Fäth, Paul Drux ( Füchse Berlin), Steffen Weinhold (Kiel), Niclas Pieczkowski, Philipp Weber (oba Leipzig), Julius Kühn, Finn Lemke (oba Melsungen) i Marian Michalczik (Minden)

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Krila: Tobias Reichmann (Melsungen), Patrick Groetzki (Rhein-Neckar Löwen), Uwe Gensheimer (Paris St. Germain) i Rune Dahmke (Kiel)

Pivotmeni: Patrick Wiencek (Kiel), Hendrik Pekeler (Rhein-Neckar Löwen), Jannik Kohlbacher (Wetzlar) i Bastian Roschek (Leipzig).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi