Banjalučanke krenule sa pripremama
Ekipa Borca je najveći favorit za naslov

ŽRK Borac u pohodu na duplu krunu

Banjalučanke krenule sa pripremama

A. Beganović

Rukometašice ŽRK Borac iz Banjaluke startale su sa pripremama za nastavak veoma uspješne sezone.

Aktuelne prvakinje i osvajačice Kupa BiH, rukometašice Borca iz Banja Luke, u petak su u ranim jutarnjim satima krenule sa pripremama. ŽRK Borac je jesenji dio Premijer lige Bosne i Hercegovine u rukometu za žene završio na prvom mjestu sa deset pobjeda i jednim porazom.

U razgovoru za SportSport.ba trener ŽRK Borac, Rade Unčanin, istakao je:

- Na početku priprema obavit ćemo testiranja i liječničke preglede. U prvom dijelu priprema radit ćemo na fizičkoj izdržljivosti, a nakon toga planiran je odlazak u susjednu Srbiju gdje ćemo raditi na tehničko taktičkim elementima i pokušati odigrati što veći broj utakmica. Što se tiće novih igraćica za sada nemamo ništa u planu, jer objektivno u Premijer ligi BiH  je malo rukometašica koje bi bile istinsko pojačanje za naš klub. Naša najbolja pojačanja su ostanak svih igračica iz prvog dijela sezone u našim redovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.