Banjalučanke nepobjedive

Premijer liga za rukometašice

Banjalučanke nepobjedive

Adnan Beganović

U okviru ženske rukometne Premijer lige odigrano je 6. kolo u kojem su Borac i Ljubuški došli do vrijednih gostujućih pobjeda.

Banjalučanke su gostovale u Tuzli kod Jedinstva i došle do petog trijumfa u isto toliko odigranih mečeva, dok su rukometašice Ljubuškog večeras u Mostaru bile bolje od Katarine.

Ilidža je na svom parketu pobijedila Željezničar i tako se priključila vrhu tabele, dok su Hadžičanke ovim porazom ostale i dalje na dnu premijerligaške tabele.

Mira iz Prijedora na svom parketu nije imala problema za posljednjeplasiranim Zrinjskim koji i nakon 6 kola ne zna za trijumf, dok su rukometašice Goražda teže od očekivanog pred svojom publikom pobijedile Živinice.

Premijer liga, 6. kolo:
Goražde: Goražde - Živinice 33:29
Mostar: Katarina - Ljubuški Lido osiguranje 30:37
Ilidža: Ilidža - Željezničar 34:30
Tuzla: Jedinstvo Vulkan - Borac 23:27
Prijedor: Mira - Zrinjski 31:21

Slobodna je bila ekipa Kosače.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.