Barca bolja od Toleda, 3 gola Martinovića

Liga Asobal

Barca bolja od Toleda, 3 gola Martinovića

Adnan Beganović

U derbiju 17. kola španjolskog rukometnog prvenstva Ciudad Real pred svojim navijačima pobijedio je Ademera Leon (24:20), a bh. reprezentativac u dresu Ademara, Nikola Prce, postigao je jedan pogodak.

Tokom cijelog susreta Ciudad je imao rezultatsku prednost, a na odmor se otišlo pri rezultatu 13:10 za domaće. U drugom dijelu rukometaši Ciudada rutinskom igrom sačuvali su prednost te na kraju sasvim zasluženo slavili. U dresu Ciudada najefikasniji su bili Jerome Fernández i Viran Morros sa po 4 postignuta podotka, dok su kod Ademara Castresana, Aguirrezabalaga i Buntić također sa po 4 pogotka bili najučinkovitiji.

Barcelona je u 17. kolu gostovala kod Toleda, za kojeg sa dosta uspjeha nastupa naš reprezentativac Darko Martinović, te upisala sigurnu pobjedu (30:24). Desni bek naše reprezentacije postigao je 3 pogotka, a u katalonskom klubu Iker Romero sa 6 postignutih golova bio je najučinkovitiji.

Granollers je na svom parketu svladao Antequeru (29:23) za koju nastupaju nekadašnji bh. reprezentativci Trivunđa i Obradović koji su u ovom susretu bili ponajbolji pojedinci svoje momčadi. Trivunđa i Obradović postigli su po 4 pogotka i uz Baena koji je 7 puta matirao golmana domaćih bili su najbolji strijelci Antequere. U dresu Granollersa najučinkovitiji su bili Ćutura sa 7 i Svitlica sa 6 postignutih golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.