Barca i Ademar u finalu Kupa kralja
Barca bolja od Ciudada

Kup kralja

Barca i Ademar u finalu Kupa kralja

Adnan Beganović

U finalu španjolskog rukometnog Kupa kralja igrat će Barcelona koja je u polufinalu bila bolja od Ciudad Reala (26:23) i Ademar Leon koji je slavio u polufinalu protiv Portlanda (31:26).

Prvi polufinalni susret Kupa kralja bio je pravo finale prije finale jer su se sastali trenutno vodeći u prvenstvu Ciudad Real i drugoplasirana Barcelona.

Za razliku od duela u prvenstvu prije dvije sedmice, kada je Ciudad ubjedljivo slavio, u polufinalu Kupa kralja viđena je neizvjesna utakmica do samog kraja. Barcelona je zasluženo slavila 26:23 (13:10) i tako se osvetila za poraz u prvenstvu. Prevagu u ovoj utakmici Barceloni je donijela fantastična odbrana (6-0 i 5-1) i nekoliko lakih golova iz kontri koji su bili plod te dobre odbrane.

U drugoj polufinalnoj utakmici sastali su se trećeplasirani iz prvenstva Portland i četvrti iz prvenstva Ademar Leon. Ademar je lakše od očekivanog slavio pobjedu (31:26), pa će sutra u finalu protiv Barce pokušati izboriti "vizu" za Ligu prvaka, jer pobjednik španjolskog Kupa kralja ide u Ligu prvaka.

Polufinale Kupa kralja:
Ademar – Portland 31:26
Ciudad – Barcelona 23:26

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.