Barcelona bolja od Kiela

Odigrani prvi mečevi četvrtfinala Lige prvaka

Barcelona bolja od Kiela

U prvom susretu četvrtfinala rukometne  Lige prvaka francuski Montpellier iznenadio je u Mannheimu njemački Rhein-Neckar Löwen te slavio s 29:27.

Francuska ekipa tako će pred svojim navijačima imati vrlo dobru priliku izboriti plasman na Final Four koji će se 28. i 29. maja  održati u Lanxess Areni u Koelnu.

U drugom večerašnjem susretu Barcelona je pobijedila njemački Kiel s 27:25. Barcelona je uspjela u drugom dijelu nadoknaditi zaostatak od jednog pogotka iz prvog dijela i osigurati dva pogotka prednosti za uzvrat koji će se za sedam dana igrati u Kielu.

U četvrtak je španski Ciudad Real u prvom susretu četvrtfinala slavio kod njemačkog Flensburga s 38:24, a jučer je istim rezultatom HSV slavio kod kuće protiv ruskih Čehovskih medveda.

Rezultati prvih susreta četvrtfinala:

Rhein-Neckar Löwen (Njem) - Montpellier (Fra) 27:29 (12:9)
Barcelona (Špa) - THW Kiel (Njem) 27:25 (14:15)
Flensburg-Handewitt (Njem) - Ciudad Real (Špa) 24:38 (8:19)
HSV Hamburg (Njem) - Čehovski Medvedi (Rus) 38:24 (20:15)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.