Barcelona i Ciudad Real u finalu

Kup ASOBAL

Barcelona i Ciudad Real u finalu

Adnan Beganović

Rukometaši Ciudad Reala i Barcelone danas će igrati finalni susret 20. po redu kupa ASOBAL, što će ujedno biti i posljednji meč u 2009. godini.

U prvom polufinalnom susretu Barcelona je bila bolja od Reyno de Navarra (32:28). Poluvrijeme je završilo s minimalnih 16:15 za katalonski klub, a onda je početkom drugog dijela Barcelona na krilima uspješnih odbrana novog bh. reprezentativca Danijela Šarića stigla do velikih plus 6 (29:23) i pitanje pobjednika bilo je rješeno. U dresu Barcelone sa 9 pogodaka najbolji strijelac je bio Garcia, dok su kod Reyno de Navarra sa po 7 postignutih golova najučinkovitiji bili Malmagro, Guardiola i Aguirrezabalaga.

U drugom polufinalnom susretu Ciudad Real je bez većih problema svladao Valladolid (29:24). Ciudad su do novog trijumfa predvodili Fernandes, Abalo i Gull, koji su postigli po 5 pogodaka, dok je kod Valladolida Perales sa 8 golova bio najbolji pojedinac.

Kuo ASOBAL, polufinale:
Barcelona - Reyno de Navarro 32:28
Ciudad Real - Valladolid 29:24

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.