Barcelona i u rukometu ostala bez titule evropskog prvaka

Atletico preko Cimosa u polufinale

Barcelona i u rukometu ostala bez titule evropskog prvaka

Adnan Beganović

Nakon fudbalera Barcelone bez evropske krune ostali su i rukometaši ovog kluba. Naime, u revanš susretu četvrtfinala LP Barcelona je pred svojim navijačima savladala Kopenhagen (36:33), no Katalonci nisu uspjeli nadoknaditi zaostatak iz prvog susreta

Još uvijek aktuelni evropski rukometni prvak, Barcelona, neće u Koelnu na završnom turniru Lige prvaka braniti titulu.

U dva četvrtfinalana susreta bolji od Barcelone Bili su rukometaši Kopenhagena, koji su se tako po prvi put u historiji plasirali na Final Four.

Tokom prvog poluvremena večerašnjeg susreta vodila se izjednačena borba, a na odmor se otišlo pri rezultatu 19:19. U drugom dijelu Barcelona je zaigrala nešto bolje i na kraju je uspjela slaviti, no konačnih 36:33 nije Kataloncima bili dovoljno za prolaz u polufinale.

Kod Barcelone najefikasniji su bili Rutenka sa 9, te Entrerrios i Nagy sa po 6 golova, dok su kod Kopenhagena najučinkovitiji bili Sigurdsson sa 8, te Stefansson sa 7 golova.

Za razliku od Barcelone, rukometaši Atletica su se plasirali u polufinale najelitnijeg evropskog rukometnog takmičenja.

Naime, nakon iznenađujućweg poraza u prvom susretu od Cimosa (26:23), večeras su rukometaši ove Atletica slavili sa 31:24.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.