Barcelona opet bolja od Studenata

Liga prvaka za rukometaše

Barcelona opet bolja od Studenata

Adnan Beganović

U okviru 6. kola Lige prvaka za rukometaše aktuelni evropski šampion Barcelona bio je bolji od našeg šampiona Bosne (37:19).

I u drugom susretu sa Barcelonom u sedam dana izabranici Irfana Smajlagića pretrpjeli su ubjedljiv poraz, no za razliku od duela u Skenderiji, večeras su u pojedinim momentima dobro parirali katalonskoj momčad.

Do neke 15. minute prvog dijela bh. predstavnik je igra dosta dobro o čemu svjedoči i zaostatak od samo tri gola (9:6), no u samoj završnici izabranici Irfana Smajlagića, koji je u ovom susretu bilo samo 11, fizički padaju, pa Barcelona na odmor odlazi sa prednošću od deset golova (20:10).

Početak drugog dijela pripao je Studentima, koji su u 40. minuti uspjeli smanjiti zaostatak na sedam golova (23:16), no potom Barcelona ubacuje u brzinu više i na kraju dolazi do ubjedljive pobjede (37:18).

Kod Bosne najefikasniji su bili Međić i Vražalić sa po 5 golova, dok je kod Barcelone također sa 5 golova najefikasniji bio Garcia.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.