Barcelona pregazila Ciudad

Super kup Španije

Barcelona pregazila Ciudad

Adnan Beganović

Rukometna sezona u jednoj od najjačih liga, španjolskoj Asobal ligi, otvorena je utakmicom Super kupa u kojoj je Barcelona pregazila aktuelnog prvaka Španije Ciudad Real (33:26).

Iako je očekivan neizvjestan susret dvije najjače momčadi u Španiji, rukometaši katalonskog kluba od prve minute dominirali su terenom te su na kraju sasvim zasluženo došli do prvog trofeja u sezoni.

Početak utakmice pripao je Barceloni koja je povela sa 4:0. a prvi pogodak za Ciudad postigao je francuski reprezentativac Luc Abalo tek u 6. minuti susreta. Sredinom prvog poluvremena na semaforu je stajalo 12:5 za Barcelonu i tada je već bilo jasno da utakmica ide u jednom smjeru.

Izabranici Talanta Dushebajeva nikako nisu imali odgovor na sjajnu Barceloninu 6-0 odbranu, a Siarhei Rutenka je bio nerješiva enigma za dojučerašnje saigrače. Naime, ovaj bivši igrač Ciudada bio je najbolji pojedinac meča, a svojim dojučerašnjim klupskim kolegama zabio je sedam pogodaka. Pored Rutenke sedam golova za Barcelonu postigao je i Cristian Ugalde, dok jet kod Ciudada također sa sedam golova najefikasniji bio Kallman.

Ovo jet bilo 24. izdanje španjolskog rukometnog Super kupa, a Barcelona je trijumfom stigla do 14. titule.

Super kup Španije:
Ciudad Real – Barcelona 26:33 (12:20)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.