Barcelona prvi finalist

Liga prvaka za rukometaše

Barcelona prvi finalist

Adnan Beganović

Rukometaši Barcelone prvi su finalisti Lige prvaka.U prvom polufinalnom meču završnog turnira u Koelnu Barcelona je savladala Čehovske medvede sa 34:27 (17:11).

Barcelona je u duelu sa Medvedima došla do očekivane pobjede. Tokom cijelog susreta katalonska momčad kontrolirala je rezultat, pa je na kraju i sasvim zasluženo izborila nastup u finalu Lige prvaka.
Pobjeda Barcelone niti jednog trenutka nije došla u pitanje, a naš reprezentativni golman Danijel Šarić je utakmicu zaključio sa 11 odbrana, skinuvši i dva sedmerca.

U samoj utakmici Barcelona je krenula sa 6:2, pa je vodila 12:7, na poluvremenu 17:11. U nastavku je sastav trenera Maksimova pokušavao spustiti taj zaostatak, u jednom trenutku nakon gola Chipurina Medvedi su došli na -2, ali to je bilo sve. Barca je mini serijom 3:0 u 45.minuti vodila ponovo 25:20.

Do kraja utakmice bez većih problema su Katalonci čuvali stečenu prednost zahvaljujući raspoloženom Juanu Garciji koji je do kraja zabio osam golova, dok je njemu najbliži bio
Noddesbo sa pet.U poraženom sastavu Chekhovskie Medveda, Filippov sedam golova, Chipurin i Dibirov po pet, dok je Grams na golu imao 15 odbrana.

Katalonski klub u nedjeljnom finalu igrat će s pobjednikom meča Ciudad Real - Kiel, koji je počeo prije nekoliko trenutaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije