Barcelona savladala Chambery

Rukometna Liga prvaka

Barcelona savladala Chambery

Edmir Škorić

Danas su odigrane prve utakmice nove sezone rukometne Lige prvaka. Danski Kopenhagen u Beogradu je savladao Partizan, Barcelona je na svom parketu bila bolja od Chamberyja, dok je Wisla u Plocku za jedan gol bila bolja od Constante.

Partizan je u grupi D ugostio Kopenhagen, igrao hrabro, ali protiv jakih Danaca nije se moglo.Gosti su na kraju slavili rezultatom 31:25. Najefikasniji kod domaćih bili su Dimitrijević i Maksić po 5 poena, dok je Ilić dao 4. Goste je predvodio sjajni Sigurdson sa 12, Hansen je postigao 5, a Snori Gudjonson i Ekberg po 4 gola.

Inače, Partizan će u drugom kolu igrati sa španskim prvakom Ademar Leonom.

Kada je u pitanju grupa A, u kojoj se nalazi i naš prvak Bosna BH Gas, Barcelona je sa 28:25 savladala francusku ekipu Chambery Savoie. Dosta neizvjesno bilo je u meču Wisle Plock i Constante. Na kraju je poljski predstavnik bio uspješniji od rumunskog i to za jedan gol (30:29).

U toku je susret Metalurga i Kopera u Skoplju (Makedonci imali 17:13 do objavljivanja ovog teksta), a susret našeg prvaka Bosne BH Gas i švicarskog Kadettena na programu je u 19 sati.

Liga prvaka, grupa A: Barcelona - Chambery 28:25

grupa C: Wisla - Constanta 30:29

grupa D: Partizan - Kopenhagen 25:31

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.