Barcelona slavila u velikom derbiju protiv Atletica

Četiri odbrane i zaustavljeni sedmerac Šabanovića

Barcelona slavila u velikom derbiju protiv Atletica

A. Haznadarević

U trinaestom kolu španske rukometne Asobal lige odigran je veliki derbi između Atletico Madrida i Barcelone, a pobjeda je na kraju pripala gostujućoj momčadi rezultatom 22:25.

Najveći derbi Španije, te direktni okršaj ekipa sa samog vrha tabele pripao je gostujućoj ekipi, koja sada ima prednost na tabeli od tri boda.

 

Ono što posebno možemo istaći je to da je naš internacionalac u dresu Atletica Adnan Šabanović dobio priliku u drugom poluvremenu, te je skupio četiri odbrane uz jedan odbranjeni sedmerac.

 

Već nakon prvog poluvremena gosti su imali vodstvo, a na odmor se otišlo sa rezultatom 11:12.

 

Najbolji pojedinac u pobjedničkoj momčadi bio je Raul Enterrios sa osam pogodaka, dok su sa druge strane u redovima Atletico Madrida Kallman i Markussen upisali po pet pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti