Barcelona u derbiju bolja od San Antonija

Rukometno prvenstvo Španije

Barcelona u derbiju bolja od San Antonija

Adnan Beganović

Sinoć su odigrana tri susreta 6. kola španjolskog rukometnog prvenstva, a u derbiju kola Barcelona je slavila na gostovanju kod San Antonija (26:25).

Tokom svih 60 minuta igra je bila izjednačena, a niti jedna momčad nije uspjela ostvariti značajniju prednost. Kod Barcelone najefikasniji su bili Rutenka sa 5, te Igropulo i Garcia sa po 4 pogotka, dok su kod San Antonia najučinkovitiji bili Sevaljević sa 7 i Meoki sa 5 pogodaka.

Valladolid je upisao gostujući trijumf u duelu sa Torreviejom (27:24). Najefikasniji u pobjedničkoj momčadi bio je Tvedten sa 9 pogodaka, dok su kod domaćina  Simonet i Rochel sa po 4 pogotka bili najučinkovitiji.

Gudalajara je pružila jako dobar otpor favoriziranom Ciudadu, koji je do trijumfa došao u samom finišu susreta. (38:33). Kod Guadalarjare najefikasniji su bili De la Salud sa 8 i Rudović sa 7 pogodaka, dok su kod Ciudada Kallman sa 9 i Davis sa 6 pogodaka bili najučinkovitiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.