Barcelona u finalu, Šarić briljirao

Liga prvaka, polufinale

Barcelona u finalu, Šarić briljirao

Adnan Beganović

Rukometaši Barcelone pvi su finalisti Lige prvaka. Naime, u prvom polufinalnom susretu Barcelona je rezultatom 30:28 savladala Lowen, a sjajnu partiju na golu katalonske momčadi pružio je naš reprezentativac Danijel Šarić.

Rukometaši Barcelone mnogo su bolje otvorili susret i na samom početku su poveli sa 4:0. Lowen sa dva gola uspjeva smanjiti Barceloninu prednost, no ubrzo je katalonska momčad ponovo imala četiri gola viška (8:4).

U drugoj polovici prvog poluvremena bude se popularni Lavovi i uspijevaju susret učiniti zanimljivijim. Naime, nekih pet minuta prije odlaska na odmor Lowen uspjeva izjednačiti 10:10, da bi Barcelona sa dva gola opet povela (12:10), no na odmor se otišlo pri neriješenom rezultatu 12:12.

U drugom poluvremnu katalonska momčad dugo je lomila otpor Lowena i na kraju ga je uspjela slomiti. Barcelona je na kraju slavila sa 30:28, a u finalu će igrati sa boljim iz duela Ciudad Reala i HSV-a.

Kod Barcelone najefikasniji su bili Garcia i Rutenka sa po pet golova, dok je kod Lavova sa sedam golova najučinkovitiji bio Gensheimer.

Sjajnu partiju na golu Barcelone pružio je naš reprezentativac Danijel Šarić, koji je imao 16 uspješnih intervencija i jedan je od najzaslužnijih za plasman katalonske momčadi u finale najelitnijeg klupskog takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.