Barcelona u jako efikasnoj utakmici savladala Vive Kielce i osvojila treće mjesto
Barcelona danas nije dozvolila još jedno iznenađenje

Završnica rukometne Lige prvaka

Barcelona u jako efikasnoj utakmici savladala Vive Kielce i osvojila treće mjesto

S. Pašalić

Barcelona je danas u utakmici za treće mjesto rukometne Lige prvaka savladala Vive Kielce sa 40:35.

Španski velikan je jučer na nevjerovatan način ostao bez finala nakon što je u polufinalu poražen od Vardara sa 29:27 iako je u nekoliko navrata imao i 7 golova prednosti.

Barcelona je i danas bila favorit u utakmici protiv Vive Kielce i praktično je od samog početka utakmice imala prednost koja je u prvom pluvremenu u nekoliko navrata iznosila i 5 golova.

U nastavku je Barcelona par puta imala i 6 golova prednosti, ali se u jednom trenutku ta prednost istopila na 2 gola, i činilo se da bi se mogao ponoviti scenarij iz polufinala.

Ipak, do toga nije došlo pa je katalonski tim slavio sa 40:35. Barcelonu su do pobjede predvodili Mem sa 8 golova, a pratili su ga Dolenec sa 7 i Ilić sa 6 golova.

Najefikasniji igrač Vive Kielce, ali i cijele utakmice je bio Arkadiusz Moryto sa 10 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi