Barcelona zamrznuta u Madridu na minus pet

Sjajna partija Atletica

Barcelona zamrznuta u Madridu na minus pet

Adnan Beganović

U prvom četvrtfinalnom susretu Lige prvaka rukometaši Atletica su u Madridu pred nekih 13.000 gledalaca savladali Barcelonu rezultatom 25:20, te su na taj način stekli solidnu prednost pred revanš susret.

Iako je Barcelona u večerašnji duel ušla kao izraziti favorit na terenu tu ulogu nije opravdala. Atletico je tokom cijelog susreta kontrolisao rezultat i na kraju je zasluženo slavio.

Nakon prvih 30 minuta Atletico je vodio sa 11:10, da bi u drugom dijelu Ivano Balić i društvo zaigrali još bolje, što je na kraju rezultiralo pobjedom sa solidnih pet golova razlike.

Canelas sa sedam golova bio je najefikasniji kod Atletica, dok je Balić postigao četiri gola. S druge strane, kod Barcelone je najefikasniji bio Rutenka sa šest golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.