Barceloni derbi, Šarić briljirao

Španjolsko rukometno prvenstvo

Barceloni derbi, Šarić briljirao

Adnan Beganović

Večeras su odigrana četiri susreta 12. kola španjolskog rukometnog prvenstva, a u velikom derbiju Barcelona je svladala Ciudad (27:24).

U velikom derbiju španjolskog rukometnog prvenstva Barcelona je sasvim zasluženo svladala Ciudad Real. Od samog početka susreta Barcelona je imala rezultatsku prednost, a na odmor se otišlo pri rezultatu 15:12 za Šarića i društvo.

Početkom drugog dijela Ciudad se budi i dolazi na zaostatak od samo jednog gola (16:15), no za nešto više nije imao snage jer je Barcelona večeras doista mnogo više pokazala.

Kod pobjedničke momčadi najefikasniji je bio Juanin sa 12 postignutih golova, dok je kod Ciudada sa 5 postignutih golova najučinkovitiji bio Aguinagalde. Bh. reprezentativni golman Danijel Šarić briljirao je na golu Barcelone i sa 19 odbrana jedan je od najzaslužnijih za pobjedu svoje momčadi.

Do veoma bitne pobjede večeras je došao i Aragon koji je rezultatom 35:31 svladao Valladolid. Kod Aragona najefikasniji je bio Lozano sa 8 golova, a dobru partiju pružio je i bh. reprezentativac Vukašin Stojanović koji je postigao 5 golova, dok je kod Valladolida najefikasniji sa 8 golova bio Bilbija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.