Barceloni titula, Prcin Naturhouse na sjajnom sedmom mjestu

Okončana sezona u Španiji

Barceloni titula, Prcin Naturhouse na sjajnom sedmom mjestu

Adnan Beganović

Utakmicama 30. kola okončana je sezona u rukometnoj ligi Španije, a titulu je osvojila Barcelona sa skorom od 29 pobjeda i jednog poraza.

U posljednjem kolu Barcelona je pobijedila Torrevieju 38:28 i na taj način katalonska momčad stigla je do nove titule.

Najefikasniji u pobjedi Barcelone bili su Rutenka sa 10, te Igropoulo sa 6 golova, dok je Chernov sa 5 golova bio najefikasniji kod Torrevieje.

Na drugom mjestu sezonu je okončao Atletico Madrid, dok je treći Ademar Leon i ove dvije momčadi će pored Barcelone u narednoj sezoni igrati u Ligi prvaka.

Naturhouse, našeg Nikole Prce sezonu je okončao na sjajnom sedmom mjestu, dok su društvo najboljih španskih klubova napustili Antequera i Puerto Sagunto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.